Međunarodna konferencija o daljinskom praćenju okoliša i GIS-u  (ICERS)

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 11. do 12. srpnja održava se Međunarodna konferencija o daljinskom praćenju okoliša i GIS-u  (International Conference of Environmental Remote Sensing and GIS (ICERS)). U sklopu prezentacija partneri na projektu LIFE CROLIS predstaviti će rezultate s tri rada.

ICERS konferencija ujedinjuje stručnjake i istraživače iz cijeloga svijeta kako bi podijelili najnovija dostignuća u domeni daljinskih istraživanja i GIS-a, nudeći nove poglede na rješavanje problema promjena u okolišu. Tijekom konferencije očekuju se bogate rasprave o klimatskim promjenama, održivom razvoju i upravljanju resursima te novim tehnologijama prikupljanja prostornih podataka. Ova konferencija idealna je platforma za ostvarivanje suradnje i predstavljanja aktivnosti i istraživanja u području daljinskih istraživanja i GIS-a.

Tijekom konferencije bit će predstavljena tri rada nastala u okviru projekta LIFE CROLIS. Radove će predstaviti Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije, Ekonerg d.o.o. i Agencija za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju s partnerom Sinergise d.o.o.

11. srpnja na rasporedu su predavanja:

– Development of Croatian Land Information System (Vladimir Jelavić, Delfa Radoš, Marina Kukavica)

– Advancing Land-Cover Classification in Croatia: Implementation of a Pilot Project for ARKOD+ and CROLIS LU Initial Layer Creation (Matjaž Štanfel, Dragan Vitas, Mladen Majcen, Dario Perešin)

12. srpnja na rasporedu je predavanje:

– Requirements for Georeferencing and Digitalization of Spatial Data in the New EU Legislation on Climate, Environment, and Biodiversity (Višnja Grgasović, Branimir Pavlinec, Domagoj Stjepan Krnjak, Vlatka Palčić, Tatjana Antolić, Hana Mesić, Vida Posavec Vukelić, Martina Pekčec)

Više informacija potražite na web stranici konferencije ICERS 2024.

Dnevni red konferencije možete pronaći ovdje.

Više informacija o predstavljenim radovima potražite na našim stranicama sljedećih dana.

Podjeli ovu novost koristeći: