LIFE CROLIS na „Sajmu LIFE projekata“

Projekt LIFE CROLIS prezentirao je dosadašnje rezultate projekta u okviru konferencija o Programu LIFE koja je održana 17. rujna 2024. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Oko sto sudionika iz raznih sektora došlo je upoznati se s dosadašnjim postignućima i potencijalima Programa LIFE u financiranju zelene tranzicije u Hrvatskoj.

Uvodna obraćanja državne tajnice u MZOZT-u Anje Bagarić te Ive Novak, ravnateljice Uprave za strateško planiranje i koordinaciju fondova EU u MRRFEU ukazala su na važnost Programa LIFE u realizaciji zelenih politika na koje se EU obvezala u sklopu dugoročne strategije klimatske neutralnosti do 2050. godine.

Nakon provedene  panel diskusija o ciljevima zelenih politika, iskustvima i problemima u provedbi u kojoj su sudjelovali su Igor Kreitmeyer,  ravnatelj Uprave za zaštitu prirode u MZOZT-u i Sanja Genzić Jurišević iz Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora u MZOZT-u, Vjekoslav Jukić kao načelnik Sektora za energetsku politiku i planiranje u Ministarstvi gospodarstva te Miljenko Sedlar iz REGEA-e uz moderaturu Nikoline Petković Gregorić u susjednoj je dvorani održano predstavljanje hrvatskih LIFE projekata na štandovima uz njihove predstavnike koji su odgovarali na pitanja i promo-materijale.

Projektom LIFE CROLIS uspostavlja se Nacionalni informacijski sustav za zemljište u RH. CROLIS će biti neizostavan alat u planiranju  dugoročne strategije klimatske neutralnosti do 2050. godine. Voditelj projekta prezentirao je rezultate i pojedine korake u razvoju metodologije za prepoznavanje načina korištenja zemljišta u svrhu bilanciranja emisija i ponora stakleničkih plinova te odgovarao na pitanja zainteresiranih sudionika konferencije.

Prezentaciju možete preuzeti ovdje.

Više informacija o konferenciji potražite na poveznici LIFE Hrvatska.

Podjeli ovu novost koristeći: